Odkrywcy warszawskich legend - gra miejska

Fundacja Arte ma zaszczyt zaprosić najmłodszych do udziału w projekcie przygotowanym specjalnie z myślą o wychowankach warszawskich domów dziecka, rodzinnych domach dziecka i dzieciach ze stołecznych świetlic środowiskowych w wieku od 7 do 13 lat.

Tematyka i przebieg gry opierać się będą na historii wybranych postaci - rzeczywistych i legendarnych - w szczególny sposób związanych z kulturą Warszawy. Podczas gry dzieci będą miały okazję "poznać" m.in. Bazyliszka, muzyków z Praskiej kapeli podwórkowej, Syrenkę Warszawską czy panią sprzedającą pyzy na Bazarze Różyckiego. W każdym z punktów gry, znajdujących się w obrębie Starego Miasta i Pragi Północ, na uczestników czekać będą różnego rodzaju zadania rozwijające ich wiedzę, pobudzające do aktywnego udziału i zabawy.

Gra odbędzie się 15 września (sobota) od godz. 11.00 do 14.00

Udział w projekcie jest bezpłatny - obowiązkowe zgłoszenia!

Zgłoszenia od dyrektorów placówek przyjmujemy drogą mailową na adres zgloszenia@fundacja-arte.pl bądź telefonicznie pod numerem telefonu (22) 891 01 62. Termin przyjmowania zgłoszeń upływa 31 sierpnia.

Projekt współfinansowany przez Biuro Edukacji Urzędu m.st. Warszawy.