Rodzinna EKO przygoda

Fundacja ARTE, kierując się troską o prawidłowy rozwój warszawskich rodzin, zaprasza dzieci, rodziców i opiekunów na cykl plenerowych warsztatów ekologicznych. W trakcie 34 spotkań w przestrzeni publicznej miasta poznamy mechanizmy, którymi rządzi się natura. Odkryjemy fascynujący świat roślin, poznamy mieszkańców warszawskich parków i lasów; dowiemy się, jak chronić różnorodność biologiczną naszego miasta. A wszystko to w ciepłej, rodzinnej atmosferze, wśród śpiewu ptaków i szumu drzew. Integracyjne zabawy, gry przestrzenne, doświadczenia przyrodnicze i spotkania z ciekawymi ludźmi czekają na Was tego lata.

Pierwszy etap projektu dla rodzin z najwyższą frekwencją zakończy się atrakcyjnymi nagrodami: rodzinny lot balonem nad Warszawą oraz rejs statkiem po Wiśle. Frekwencja sprawdzana będzie za pomocą specjalnie przygotowanych EKO-wizytówek, rozdawanych przedstawicielom rodzin podczas pierwszego udziału w warsztatach. EKO – wizytówkę należy okazać prowadzącemu podczas każdego warsztatu, w którym udział bierze dana rodzina, w celu przybicia stosownej pieczątki. Rodzina z najwyższą frekwencją zdobędzie nagrodę główną.

Projekt współfinansuje m.st. Warszawa