Warszawa z fasonem – czyli spacery szyte na miarę

Fundacja ARTE zaprasza do wspólnego odkrywania fascynujących klimatów Warszawy!

Proponujemy odbiegające od sztampowych wycieczek, piesze odkrywanie miasta dla gości indywidualnych i kameralnych grup (polskich i zagranicznych), pod hasłem:

Warszawa z fasonem – czyli spacery szyte na miarę”

Naszym celem jest nie tyle tradycyjne „zwiedzanie”, ile „doświadczanie” Warszawy: odnajdywanie jej ukrytych skarbów i atmosfery, śledzenie historii zaklętej w jej murach, ukazanie synkretycznego oblicza stolicy.

Działalność Fundacji ARTE skupia się na promocji dziedzictwa kulturowego i nietypowego oblicza stolicy oraz na pobudzaniu kreatywności naszych sympatyków. Dlatego też podczas spacerów kładziemy nacisk na detale, obiekty i krajobrazy miejskie inspirujące fotografików i ciekawskich, odzwierciedlające charakterystyczną dla Warszawy różnorodność i rozmaitość jej twarzy.

Autorska trasa spaceru – o ustalonym przebiegu, lecz zawsze dostosowana do indywidualnych potrzeb klienta – wytyczona została w ten sposób, by przybliżyć jedyną w swoim rodzaju historię i klimat Warszawy. Prowadzi przez podwórka, sklepiki, kawiarnie, galerie sztuki, murale i ulice znajdujące się m.in. w rejonie wielkomiejskiego serca przedwojennej Warszawy - południowego Śródmieścia, Pałacu Kultury i Nauki, na terenie dawnego getta i wzdłuż Traktu Królewskiego.

Niekonwencjonalny spacer w towarzystwie warszawskich pasjonatów z Fundacji ARTE trwa około 3 godzin: naszym atutem jest elastyczność i otwartość na indywidualne potrzeby naszych gości.

Kontynuacja trasy może prowadzić na prawobrzeżną Warszawę, Saską Kępę bądź Mariensztat i Powiśle. Chętnie pokażemy zakamarki Woli i Mirowa, gdzie dynamiczny charakter stolicy odczuwa się najsilniej.

Służymy radą oraz towarzyszymy w spacerach dostosowanych nawet do najbardziej nietypowych potrzeb!

Oprowadzamy też w języku angielskim, francuskim, włoskim, portugalskim, hiszpańskim, rosyjskim i węgierskim!

Zgłoszenia i pytania dotyczące szczegółowej trasy spacerów oraz ceny przyjmujemy pod hasłem:

Warszawa z fasonem”Fundacja ARTE
Ul. Marszałkowska 4 lok.4, Warszawa